Licentierea programului SmartCash Shop

Licentierea se face pentru fiecare calculator pe care este folosit programul in parte, pentru versiunea de program achizitionata.
Dreptul de utilizare nu este transmisibil fiind acordat doar pentru utilizarea a cate unei singure instante de program pe un singur calculator la un moment dat.
Modelul de licentiere descris se mai numeste per statie si client.

In continuare sunt descrise principalele drepuri acordate utilizatorilor de catre producator, prin contractul de licentiere.

Testarea programului SmartCash Shop inainte de cumparare

Modelul de licentiere permite exploatarea programului SmartCash Shop in regim demonstrativ, folosind o baza de date de proba, pentru testarea si verificarea utilitatii acestuia. SmartCash Shop poate functiona in acest regim,  cu majoritatea functiilor activate pentru o perioada maxima de pana la 30 zile de utilizare.

Licenta Principala si Licenta Secundara

Prima instalare a programului SmartCash Shop intr-un magazin, se numeste Licenta Principala. Pretul acestor licente este platit numai o data pentru prima instalare a programului.
In situatia in care se doreste instalarea programului SmartCash Shop pe mai multe calculatoare, in aceeasi locatie, trebuiesc achizitionate pentru toate aceste posturi de lucru suplimentare, Licente Secundare. Aceste licente, sunt cu mult mai ieftine decat licenta principala si permit implementarea solutiilor de tip multiuser in sisteme complexe de organizare.

Licenta OEM si Licenta Retail

Atunci cand programul SmartCash Shop este achiztionat in afara unei solutii complete hard-soft, pretul unei licente este corespunzator grilei standard, retail (of the shelf).
Pentru situatia achizitionarii preinstalate pe sisteme furnizate si preconfigurate de Magister, pretul licentelor de program, fie ele principale sau secundare este mult mai mic corespunzand grilei OEM de preturi. Pentru a beneficia de acest model de licentiere contactati oricare Dealer Autorizat SmartCash din tara.

Activarea programului SmartCash Shop

Activarea programului SmartCash Shop se face cu un certificat nominal care permite utilizarea programului in conformitate cu varianta de distributie achizitionata. Activarea licentei se efectueaza prin intermediul unei chei de activare generata pentru identificatorul unic al sistemului. La achizitionarea in rate, sunt generate chei de activare provizorii, cu durata de expirare sincronizata cu termenele de plata agreate prin contract. Cheile de activare permanente sunt emise dupa plata ultimei rate.

Mutarea unei licente SmartCash Shop de pe un calculator pe altul

Magister recunoaste dreptul utilizatorilor SmartCash RMS de a muta programele de pe un calculator pe altul. Mutarea este conditionata de obligativitatea de a dezinstala licenta de pe calculatorul vechi si de a solicita o noua cheie de activare pentru calculatorul nou. La dezinstalarea de pe calculatorul vechi este generat automat un cod de dezinstalare ce trebuie comunicat pentru obtinerea noii chei de activare.


Necesitati de Calcul SmartCash Shop