Modul transmitere rapoarte automat

Non Suport
8 postari

Buna ziua,

va rog luati in considerare dezvoltarea unui Modul de transmitere automata a rapoartelor din Magister catre „X” adrese de e-mail dorite, cu posibilitate de programare la anumite intervale: zilnic / saptamanal / lunar / anual, la ore dorite, in formate necesare dupa caz: pdf, xlsx, etc., dupa criterii deja existente in aplicatie.

daca discutam de mai multe locatii, operatia de generare a rapoartelor necesare este o mare consumatoare de timp, minim 2-3 ore pentru un administrator de sistem.

rapoartele se genereaza doar dupa inchiderea de zi, iar operatorii nu mai raman peste program sa genereze un cumul de rapoarte necesar in verificari contabile, raportari statistice la terte institutii, sau diverse rapoarte pentru decizii de management la care nu are acces un operator standard.

sunt multe rapoarte zilnice/saptamanale care ajuta in procesul de aprovizionare (e.g. rapoarte de stoc curent pentru produse foarte perisabile) care ajuta in procesul rapid de aprovizionare in preajma evenimentelor, sarbatorilor, etc., degrevand astfel operatori de diverse sarcini suplimentare, sau cand este lipsa de personal din diverse motive.

multumesc,

Buna idee. Sustin necesitatea unui astfel de modul.

Si eu sustin. buna idee.

Sunt de acord cu dvs.

Cum credeti ca ar trebui sa functioneze un astfel de generator?
In fiecare magazin dintr-o retea? In centrala de magazine?
Pentru ca sunt lucruri destul de diferite.
Poate ca ar fi util sa ne propuneti care credeti dvs. ca ar fi rapoartele care v-ar interesa si pe care le-ati dori transmise automat.

Consider ca este dificil de administrat pentru fiecare magazin din retea in parte, de aceea optez pentru o administrare cat mai simpla, la nivel de centrala magazine.

Momentan, sunt rapoarte care pot fi generate doar local, deoarece nu exista in everywhere pentru prelucrare centralizata, insa cred ca pot fi aduse cu timpul si acestea pentru generarea lor automata. O parte din rapoarte exista deja in everywhere, iar datele pot fi obtinute global, la nivel de retea magazine.

Rapoartele utilizate cel mai frecvent si necesar de transmis automat sunt:

1. zilnic:
– stoc curent / stoc la zi / stoc la zi (preturi ach…) – pentru anumite produse, generat din ora in ora in cazul promotiilor, la anumite ore din zi sau la sfarsit program (pdf)
– situatii detaliate/diferente la receptie – generat la sfarsit program (pdf)
– situatii detaliate/iesiri pentru consum – generat la sfarsit program (pdf)
– situatii detaliate/transferuri in retea – generat la sfarsit program (pdf)
– situatii detaliate/transferuri la furnizor – generat la sfarsit program (pdf)

2. saptamanal – la sfarsit program:
– situatii detaliate/vanzari prin pos/pe departament&clase (totaluri) – generat saptamanal si cumulat la zi pentru luna curenta (pdf)

3. lunar – la sfarsit program:
– borderou de vanzare (incasare) – generat pentru toata luna (pdf)
– raport 394 – generat pentru toata luna (xlsx)
– stoc la zi / stoc la zi (preturi ach…)- pe cote de TVA individual, necesar total marfa detaliat pe cota de TVA pentru confruntare date contabile (valoric la nivel de aplicatie contabila). Totodata trebuie si componenta stocului. Din pacate totalul este general cumulat pe acest raport, ducand la generari multiple raport pentru fiecare cota de TVA in parte. (pdf)
– situatii detaliate/receptii/ pe departament&clase – generat pentru toata luna, pentru anumite departamente, necesar in calcul perisabilitati (xlsx)
– situatii detaliate/iesiri pentru consum – generat pentru toata luna (pdf)
– situatii detaliate/vanzari prin pos/pe departament&clase (totaluri) – generat pentru toata luna (pdf)

Centrala de magazine poate o sa fie usor mai solicitata pentru raportul de stoc curent, restul rapoartelor fiind generate dupa programul de lucru. Dar chiar si asa, articolele care se monitorizeaza, sunt relativ reduse ca numar (10 -50 articole), deci nu o sa fie o solicitare consistenta.

Pe langa rapoartele de la pct 1 -3 , mai sunt si alte rapoarte utilizate mai rar, doar la nevoie, care au in vedere rotatia stocurilor, statistici vanzari…

Poate ar fi util de obtinut date si de la alti utilizatori, probabil sunt rapoarte pe specific care le-ar fi utile, pe langa cele mentionate de mine, care sunt aplicabile la un nivel destul de general.

O mare parte din rapoartele/analizale solicitate sunt disponibile prin platforma Oxygen, centralizate pe magazine.

Da, informatii centralizate se regasesc intr-o anumita forma si in Oxygen. Rapoartele enumerate de mine sunt cele generate la nivel de locatie in parte. Sunt principalele rapoarte utilizate, pe langa altele care se utilizeaza mai rar.

Ideea principala urmareste transmiterea rapoartelor/ informatiilor existente catre unul sau mai multe email-uri in mod automat, la anumite intervale.

In acest mod, operatorul nu ar pierde timp sa monitorizeze, sa genereze, sa comunice telefonic sau sa transmita prin e-mail o suita de informatii – manual.

Buna ziua,

readuc in discutie un modul de transmitere rapoarte pe e-mail in mod automat (stocuri, situatii vanzari, …) – pentru rapoarte existente in aplicatie.

este foarte necesar, avand in vedere dinamica activitatii de comert in principal, verificari incrucisate situatii contabile, acces simplificat a destinatarilor care nu au acces direct, degrevare operatori de anumite sarcini neproductive, etc.

multumesc,

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest subiect.