Grupare pe cote de TVA si ordonare alfabetica la aviz transfer in retea

Non Suport
2 postari

Pana la versiunea 16 pe avizele de transfer in retea articolele erau grupate pe cote de TVA, sub forma: toate articolele apartinand unei cote de TVA erau grupate pe aviz intr-o singura grupa, ordonate alfabetic in grupa.

De la versiunea 16 am observat ca pe aviz nu se mai grupeaza toate articolele cu aceeasi cota de TVA intr-o singura grupa, ci se sorteaza alfabetic dupa denumirea articolului, indiferent de cota de TVA, si se face cate o sub grupa pe cote de TVA a articolelor care incep cu aceeasi litera. In acest fel se creeaza artificial o multime de mini subgrupe de articole fara nici o utilitate.

Dupa parerea noastra ordonarea dinainte de versiunea 16 era cea mai buna, pentru ca se putea vedea foarte usor pe aviz, intr-o singura grupa toate articolele cu cota TVA de 9 ordonate alfabetic in respectiva grupa iar apoi, in alta grupa, apareau toate articolele cu cota TVA de 19, tot ordonate alfabetic in a doua grupa.

Acum pe aviz avem o multime de sub grupe de articole, de genul: 3 articole cu cota 9 urmate de 5 articole cu cota 19, apoi 4 articole cu cota 9 urmate de 10 articole cu cota 19, dupa care iar 2 articole cu cota 9 urmate de 12 articole cu cota 19 si tot asa.

Ca sa nu mai zic ca, dpdv legal, articolele cu cota 9 ar trebui depozitate / manipulate / transportate separat de articolele cu cota 19, drept pentru care in mod normal nu ar ajuta in picking daca avizul e ordonat alfabetic dupa denumire indiferent de cota de TVA.

Va rog reparati ordonarea articolelor de pe aviz sa fie ca pana la versiunea 15 inclusiv: toate articolele cu aceeasi cota de TVA sa fie grupate la un loc, intr-o singura grupa, si ordonate alfabetic in acea grupa.

Sau, daca sunt multi clienti care vor neaparat ordonare alfabetica indiferent de cota de TVA, atunci puneti va rog o optiune sub forma de bifa in pagina de printare aviz (Selectie Avize de Insotire) prin care operatorul sa poata decide daca vrea ca avizul sa fie ordonat alfabetic dupa denumirea articolului fara sa se tina cont de cota de TVA sau daca vrea ca toate articolele unei cote de TVA sa fie grupate intr-o singura grupa, ordonate alfabetic in grupa dupa denumirea articolului.

Multumesc.

Se poate marca ca rezolvat., m-au anuntat colegii de la suport ca s-a rezolvat gruparea in ultima versiune de program existenta. Multumesc.

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest subiect.