blocare modificare client in comanda livrare

Nerezolvat
2 postari

Dupa actualizare la versiunea 16.0.2.20 am observat ca nu se mai poate modifica clientul in cadrul unei comenzi de livrare deschise. Pana la aceasta versiune puteam face acest lucru.

Am verificat cu colegii de la suport (tichet T118315) si nu exista nici o bifa in setari sau in drepturile de acces care sa acorde/blocheze acest drept.

Ideea e ca noi folosim utilitarul de import comanda de livrare pentru a importa comenzi de livrare pe client generic si apoi, dupa import, modificam clientul sa fie corect inainte de a factura comanda importata. Facem acest lucru deoarece fisierele de import le generam folosind un macro Excel si, in plus, operatorii care pregatesc fisierele de import comenzi nu stiu care este codul Smartcash corespunzator fiecarui client ca sa-l poate introduce manual in fiecare fisier de import.

E mult mai usor si fara posibilitate de greseala dupa importul unei comenzi sa modifici clientul din interfata Smartcash cautand dupa numele clientului decat sa pui in fisierul de import codul corect atribuit de Smartcash clientului.

Inteleg ca s-a blocat accesul la modificarea de client atat in interfata comenzi livrare cat si in factura cu ridica ca masura de siguranta dar acest lucru nu ar trebui blocat de tot pentru orice user ci ar trebui decis la nivel de admin Smartcash prin posibilitatea de a avea o bifa in drepturile de acces prin care sa se poata acorda anumitor tipuri de useri, in special supervizorilor, acest drept.

Multumesc.

Salut,
A fost necesara introducerea acestei blocari deoarece clientul poate fi purtator de promotii sau reduceri, care se activeaza la nivelul unei comenzi sau a unei facturi.
Toate calculele aferente ar fi fost date peste cap daca clientul se putea modifica dupa deschiderea unei comenzi de livrare.
Anterior politicile de fidelizare per client erau ignorate pe comenzile de livrare sau pe vanzarile cu ridicata.
Acum ele au efect si acolo.
De aceea nu putem interveni (usor cel putin) la aceasta blocare si am ales calea cea mai sigura pentru a evita bucle infinite de calcul si scenarii multiple de recalculare.

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest subiect.